DPB pripravuje dve nové autobusové linky

16.11.2008
0
Páčil sa vám článok?

Dopravný podnik Bratislava (DPB) pripravuje dve nové autobusové linky do kopcovitých terénov v meste. Podľa plánov by mali začať premávať v polovici decembra. Pôjde však zatiaľ iba o skúšobnú prevádzku. Pre agentúru SITA to uviedol predseda predstavenstva DPB Branislav Zahradník.

Prvou je linka číslo 35, ktorá by mala premávať od Veternicovej ulice na Dlhých dieloch v Karlovej Vsi na Karloveskú a späť. Využívať ju budú môcť cestujúci aj z ulíc Nad lúčkami, Kuklovská, Šastínska či Sološnícka. Linka by mala teda pomôcť hlavne obyvateľom severnej časti Karlovej Vsi dostať sa rýchlejšie a pohodlnejšie na mestskú hromadnú dopravu. "Je tu totiž veľká vzdialenosť k MHD," povedal Zahradník. Druhou je linka číslo 143, ktorou sa budú môcť cestujúci dostať z Patrónky na Slavín.

Obidve linky budú mať 60-minútový interval, v dopravnej špičke budú premávať každú polhodinu. Na otázku, či to nie je dlhý čas čakania, odpovedal Zahradník záporne. "V druhom prípade nemali doteraz cestujúci žiadne spojenie, teraz ho budú mať každých 30 minút," vysvetlil Zahradník.

(sita)

Páčil sa vám článok?