Príležitosť pre dobrovoľníkov: Opäť sa blížia Zelené dni

3.5.2023
0

Zdroj: BDC

Páčil sa vám článok?

Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) organizuje Zelené dni v hlavnom meste a okolí už tretí rok po sebe. Pripravené sú tradičné dobrovoľnícke aktivity v záhradách, ale aj nové v podobe prechádzok so seniormi. Akcia sa koná 19. a 20. mája.

Zelené dni vznikli po pandémii, keď ľudia stále častejšie navštevovali zelené lokality v Bratislavskom kraji a mnohí sa začali zaujímať aj o možnosti dobrovoľníckej pomoci v téme životného prostredia. „Tretí rok Zelených dní je dosiaľ najúspešnejší, keďže ponuky pripravilo viac ako 20 neziskových organizácií pre 400 dobrovoľníkov,“ vysvetľuje PR manažérka BDC Michaela Bagalová.

Dobrovoľnícke príležitosti Zelených dní podľa BDC charakterizuje pomoc neziskovým organizáciám v exteriéroch, najčastejšie v záhradách, ale aj pri maľovaní, revitalizácií náterov ihrísk, lavičiek a plotov, čistiacimi aktivitami v chránených bratislavských územiach aj v domovoch seniorov či domovoch sociálnych služieb. Každý rok sa BDC snaží osloviť nové neziskové organizácie a popularizovať ich činnosť ako aj ponúknuť dobrovoľnícke príležitosti z celého Bratislavského kraja.

„Tento rok sa môžu dobrovoľníci zapojiť do nových aktivít pri Čunovských jazerách, v Ekoparku v Stupave, Pezinskej Grinave, Jablonovom, vo Vlčom hrdle ale aj na často vyhľadávanej Partizánskej lúke a na Kamzíku. „Pestrosť aktivít tento rok prvýkrát po pandémií dopĺňa aj dobrovoľníctvo pre „bratislavské kaviarenské typy“ – ak dobrovoľníci nie sú veľmi manuálne zruční, môžu zobrať seniorov alebo ľudí so znevýhodnením na kávu,“ dopĺňa Bagalová.

Firemní dobrovoľníci sú stabilnou súčasťou všetkých veľkých dobrovoľníckych kampaní v Bratislavskom kraji. „Aj nadchádzajúce Zelené dni vychádzame v ústrety firemným kolektívom, pre ktorých je dobrovoľníctvo každoročne užitočným teambuildingom,“ uzatvára Bagalová.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?