Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by osloviť školu

24.9.2022
Ružinovskí prváci dostanú po 35 eur - skolaci2
Páčil sa vám článok?

Ak majú rodičia podozrenie, že ich dieťa je šikanované, mali by kontaktovať školu a nechať ju objasniť situáciu aj za cenu čakania. V súvislosti s problematikou šikany to uviedol odborník na prevenciu šikany a kyberšikany Peter Lengyel.

"Veľa rodičov chce hneď 'trestať', avšak kvalitné objasnenie šikany aj so súvislosťami je otázkou dní a týždňov," objasnil. Rodičia by podľa neho mali dieťa podporiť a byť mu oporou aj napriek jeho zlyhaniu. "Mali by dieťaťu veriť a snažiť sa získať viac informácií, ktorými si overia opodstatnenosť. Nezľahčovať pocit dieťaťa tým, že všetci to prežili, prežije aj ono," poradil Lengyel.

Pripomenul, že v prípade podozrenia zo spáchania trestného činu alebo priestupku je potrebné kontaktovať políciu. "A to aj v prípade, že páchateľ je mladší ako 14 rokov," upozornil.

Vyše 150 detí z Rače dnes išlo do školy Peším školským autobusom, pri ZŠ Tbiliská pribudnú prvé dopravné vylepšenia

V rámci dnešného Svetového dňa bez áut si vyše 150 školákov v Rači vyskúšalo, aké je to ísť do školy Peším školským autobusom. Pripravené sú aj ďalšie aktivity, už túto sobotu sa Tbiliská zmení na jednodňovú pešiu zónu, kde si budú môcť deti aj dospelí zažiť inú atmosféru ulice. Od budúceho týždňa sa začnú diať pri ZŠ Tbiliská prvé dopravné vylepšenia – pribudne bezpečnejší vyvýšený chodník a aj „kiss and drive“ miesto, kde rodičia vysadia deti bez toho, aby stáli v zápche pred školou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?