Bratislavská arcidiecéza chce formátom Adam, kde si? osloviť najmä mladých ľudí

22.5.2022
0

Zdroj: Zuzana Kostková - Človek a Viera

Páčil sa vám článok?

Bratislavská arcidiecéza chce svojím novým formátom s názvom Adam, kde si? osloviť najmä mladých ľudí. Režisér podujatia Pavol Smolík uviedol, že hlavnou myšlienkou je zamýšľať sa, rozprávať, klásť si otázky o tom, kto sme, prečo sme, aká je naša ľudská identita a ako vznikla.

"A tiež či sa náhodou v tom všetkom, čo nás v živote obklopuje ako osobnosti, tak trochu nestrácame a neodbiehame smerom ku kríze zmyslu," vysvetlil Smolík. Poukázal na to, že Bratislavská arcidiecéza sa usiluje "vychádzať aj von z kostolov medzi ľudí", ako k tomu vyzýva pápež František.

Podujatie je situované do priestorov divadla Colorato na Františkánskom námestí v Bratislave a zároveň sa vysiela aj na sociálnej sieti. Smolík uviedol, že formát nie je prednáškou ani klasickou diskusiou na vážne témy, ale skôr voľným priateľským rozprávaním, pričom priestor zapojiť sa do debaty dostáva aj publikum.  

Formát vznikol z iniciatívy Bratislavskej arcidiecézy. Súčasťou každého podujatia budú dvaja hostia. Jedným z nich bude niektorí zo slovenských biskupov alebo kňazov a spolu s ním sa bude rozprávať vždy iná osobnosť spoločenského či kultúrneho života. "Volíme vždy takého hosťa, ktorý má s príslušným biskupom (kňazom) spoločné záujmy. Oslovujeme skutočné elity, teda ľudí, ktorí majú o živote čo povedať," poznamenal Smolík.

Podujatie sa uskutoční raz mesačne, najbližšie je naplánované na 30. mája o 20.00 h. Hosťami budú rímskokatolícky pomocný biskup Bratislavskej arcidiecézy Jozef Haľko a hudobníčka Ľubica Čekovská. Témou ich rozhovoru bude slovo a hudba v komunikácii.

Smolík dodal, že najmä mladým ľuďom chcú prostredníctvom nového formátu povedať o vzťahu a viere v Boha. "O tom, že Boh je tu a cirkev je stále aktuálna. Samozrejme, budeme radi, ak prídu aj ľudia stredného veku či seniori," uzavrel.

(TASR)

Páčil sa vám článok?