Kreatívne spôsoby, ako uvoľniť svaly, telo, mozog aj nervový systém

26.1.2022

Zdroj: Štúdio G-Stock/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Väčšina z nás by si pravdepodobne na odbúranie stresu vzala dovolenku. Podľa prieskumov tak relaxuje viac ako polovica dospelej populácie po celom svete. Bezduché vylihovanie na pláži však nie je jediným spôsobom, ako sa zbaviť stresu, uvoľniť svaly, telo a celý nervový systém.

Skúste na tieto účely využiť nové a originálne zábavné formy meditácie.

Venujte sa originálnym koníčkom

Ak vás neláka len tak sedieť a dýchať, ako to odporúča joga. Existuje oveľa viac spôsobov, ako si precvičiť schopnosť mediácie. A stratiť sa v prúde svojho obľúbeného koníčka je jedným z nich. Takýmto koníčkom môže byť veľmi veľa vecí, napríklad obľúbené profesionálne šípky. Dajú sa hrať tak dlho ako len chcete a s kým chcete.

Zdroj: Juri V

Vykročte do prírody

Množstvo výskumov ukazuje, že pobyt v prírode má hlboké, pozitívne účinky, ktoré nám pomáhajú znižovať stres a úzkosť a zvyšujú kreativitu a empatiu.

Choďte do laser arény

Hlavný problém často spočíva v tom, že aj po práci neustále myslíme na veci, ktoré ešte musíme urobiť. No a to spôsobuje stres. Veľmi dobrým spôsobom ako naň zabudnúť, je hra. Dôležité je, aby bola táto činnosť nielen zábavná, ale aj bezpečná.

Zdroj: BearFotos/Shutterstock.com

Vďaka profesionálnemu návrhu laser arény budú tieto podmienky na relax aj zábavu do posledného detailu splnené. Virtuálna realita v novom svetle a zvuku kvalitných tónov vás o tom určite presvedčí! Tak si na ňu nájdite čas.

Poskladajte si 3D puzzle

Vynikajúcim spôsobom zábavy a relaxu sú aj hlavolamy. Avšak, nemusia to byť žiadne náročné úlohy. Naopak, príjemne odreagovať sa naše telo aj myseľ dokáže pri skladaní 3D puzzle. Ide o zábavu nových rozmerov, pri ktorej sa určite nebudete nudiť a zabavíte s celou rodinou.

Zdroj: gpointstudio/Shutterstock.com

Relaxujte pri hudbe

Počúvanie hudby nie je len zábavné, môže vás dokonca urobiť zdravším. Hudba môže byť zdrojom radosti a spokojnosti, ale ponúka aj mnoho ďalších psychologických výhod, ako je uvoľnenie mysle, opätovné nabitie tela energiou a môže vám pomôcť vyrovnať sa s bolesťou.

Zdroj: Dejan Dundjerski/Shutterstock.com

Stačí sa o tom len presvedčiť a stres či depresiu z tela touto nie jednou zábavnou formou odstrániť.

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?