Ako zvýšiť produktivitu, ak ste so silami na dne?

27.9.2021

Zdroj: Dmitry Demidovich/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Napriek dokonalosti ľudskej mysle a schopnosti jej prepojenia s celým telom, nedokážeme prácu vždy vykonávať s požadovaným tempom a efektivitou. Dôvodov je viac.

Niekomu môže robiť problémy nedostatočný spánok, stres, bolesti hlavy alebo psychika zaťažená rodinnými problémami. Ak sú tieto problémy dlhodobé, môže to ohroziť naše šance na kariéru a úspech nielen v pracovnom, ale aj osobnom živote. A pritom stačí tak málo! „Nakopnúť“ telo a zvýšiť efektivitu našej práce môžeme rôznymi spôsobmi.

Doprajte si dostatok spánku

Byť prvý a posledný, kto odchádza z kancelárie je skvelý spôsob, ako toho urobiť viac. Avšak, ani ten najlepší zotrvačník nie je schopný nepretržitej prevádzky bez opotrebenia. Vaše pracovné nasadenie je na tom veľmi podobne.

Áno, v prvých dňoch možno budete všetko zvládať rýchlo a bez najmenších problémov. Toto šialené tempo si ale môže a časom aj vyžiada svoju daň aj u tých najlepších z nás.

Musíte preto pochopiť, že neustále vyčerpanie a neustály nedostatok spánku majú dôsledky. Môžete pociťovať zvýšenú alebo takmer úplnú nesústredenosť, zvýšenú hladinu stresu, časté zmeny nálady a komplikované riešenie práce, aj keď máte po ruke a k dispozícii tie najkvalitnejšie závitníky.

Stanovte si priority a delegujte úlohy

Ďalšou dôležitou položkou v zozname tipov na zvýšenie produktivity je stanovovanie priorít a delegovanie. Delegovanie a stanovovanie priorít sú dve z najdôležitejších schopností riadenia času a organizácie, ktoré musí ovládať každý z nás. Pri určovaní priorít je najlepším spôsobom zaradiť ťažkú, naliehavú a časovo náročnú úlohu na začiatok zoznamu úloh a uistiť sa, že ju dokončíte ako prvú.

Delegovať úlohy však môžete nielen na šikovných zamestnancov, ale aj stroje, o ktorých bezproblémový chod sa starajú špeciálne planétové prevodovky. V tomto prípade však už ide skôr o automatizáciu ako delegovanie.

Zmeňte teplotu vzduchu

Nielen káva, ale aj klíma môže ovplyvniť vašu produktivitu. Za najlepšiu teplotu v interiéri sa považuje teplota 21,5 až 22 stupňa Celzia. S flexibilným nastavením tejto teploty to však také jednoduché nie je. Pomôcť si môžete vetraním, klimatizáciou alebo výberom vhodného oblečenia. Nikdy priestor zbytočne neprekurujte ani neochladzujte, inak si vaše telo vyčerpá všetku energiu na vytvorenie svojho osobného teplotného komfortu a na prácu vám neostane ani štipka sily.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?