Podporuje silu vašej imunity a vôbec o tom netušíte

24.9.2021

Zdroj: mi_viri/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Dnes, ako nikdy predtým, pozorne počúvame všetky informácie o imunite a možnostiach jej posilnenia, aby sme boli pripravení bojovať s nepríjemnou a doposiaľ stále nepoznanou infekciou. Naše predstavy o ochrannej schopnosti tela a spôsoboch, ako ju zlepšiť, však nie sú vždy správne.  

Naša imunita je komplexný samoregulačný systém, ku ktorého zlepšeniu je často potrebné pristupovať z úplne iného konca. Ak si dáte na jej dobrom stave záležať, potom môže byť pre vás nielen dokonalým prostriedkom na obranu proti infekciám, ale aj zaistenie prirodzenej krásy rovnako ako kvalitná opuncia. Nič vám predsa nevytvorí pokoj v duši a osobnú harmóniu lepšie, ako zdravé a silné telo.

Čo je imunita a čo dôležité by ste mali o nej vedieť?

Imunita obsahuje mnoho rôznych buniek, z ktorých každá plní svoju funkciu a súčasne pracuje v tíme s ostatnými, pričom postupne zhromažďuje a prenáša informácie o cudzom činiteľovi krok za krokom, v dôsledku čoho sa automaticky vytvára „reakcia“ organizmu.

Tento mechanizmus nás chráni pred prienikom patogénnych baktérií a vírusov takzvanými „vstupnými bránami“: pokožkou, sliznicami, dýchacími cestami a tráviacim traktom. Je zaujímavé, že na druhej strane je založená na prítomnosti telu vlastných a bezpečných baktérií, ktoré môžu nielen antibiotiká veľmi rýchlo „zničiť“.

Základom úspechu je preto všetky spomínané „vstupné brány“ dobre chrániť. Pravidelné bielenie zubov a zlepšenie ústnej či osobnej hygieny nie je v tomto smere jediný spôsob. Treba si dávať pozor aj na to, čo konzumujeme.

Potrebujete zdravý tráviaci systém

Vedeli ste, že najväčšia komunita mikróbov sídli v čreve a nazýva sa mikrobióm? Je ich asi 100 miliárd s celkovou hmotnosťou 2 kg! Je známe, že črevné baktérie pomáhajú spracovávať a asimilovať potraviny, syntetizovať životne dôležité vitamíny a tiež nás chránia pred cudzími baktériami, ktoré sa dostali do jedla.

A čo je najzaujímavejšie, že práve v črevách sú koncentrované špeciálne zhluky buniek, ktoré predstavujú 70 % našej imunity. Je vedecky aj praxou dokázané, že správne fungovanie tohto mikrobiómu neovplyvňuje len spracovanie a vstrebávanie živín, ale poskytuje aj úplnú odozvu „obranného“ systému. Ak teda chceme mať dobrú imunitu, potom sa musíme určite starať o svoj mikrobióm a jeho biotop, teda črevá.

Žiaľ, na pozadí stresu a hojnosti jedla náš tráviaci systém často preťažujeme: jeme príliš veľa, príliš často, príliš neskoro, jedlo nežujeme a nie vždy si vyberáme to zdravé. To všetko vedie k poruchám v črevách. Trávenie jedla sa spomaľuje, začínajú sa procesy rozpadu a kvasenia. Výsledné toxíny sa aktívne vstrebávajú a otravujú telo, vrátane narušenia imunitného systému.

Zlepšiť stravu je teda základ. Pokiaľ vám konzumácia čerstvej zeleniny a ovocia ale spôsobuje problémy, skúsiť to môžete s prírodnými výživovými doplnkami, v ktorých je množstvo látok nielen na zaistenie správneho fungovania tráviaceho systému, ale celého tela. Veľmi dobre to dokáže napríklad aj zdravá sada DuoLife Deň a Noc, ktorá podporuje lepšie funkcie srdca, tráviaceho a imunitného systému, obličiek mozgu, pečene a iných orgánov bez komplikovanej prípravy.

Okrem zdravej stravy myslite aj na eliminovanie vplyvu stresu a depresie. Na zhoršení imunity sa predsa veľmi rýchlo môže podpísať aj narušená psychika.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?