Nájdu sa aj u vás doma? Materiály, ktoré tvoria moderné a funkčné interiéry

10.6.2021

Zdroj: Dariusz Jarzabek/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

(pr) Možno ste si všimli, že interiéry v poslednej dobe zjemneli. Pompéznosť nahradili pohodlie, útulnosť a funkčnosť so zachovaním princípu správnej materiálovej bilancie. Drevo, kameň a kov spojené s prírodou, s niečím prirodzeným, skutočným a užitočným, sú v dnešnom interiérovom dizajne veľmi žiadané. Avšak, pre úspech a požadovaný efekt je potrebné poznať správny pomer vzájomnej kombinácie týchto materiálov.

Nie je to predsa len nábytok, ktorý robí interiér interiérom. Ten sa dá kedykoľvek vymeniť, povrchy však zostávajú. Je to ucelená štruktúra pozostávajúca z komplexu rôznych prvkov. A najdôležitejšou úlohou, aby to všetko dobre spolu ladilo a fungovalo, je nájsť také materiály a techniky, ktoré by vytvorili a dodali priestoru jedinečný a originálny charakter. Drevo, kameň a kov tieto schopnosti rozhodne majú.

Silný a odolný kov

Na modernom trhu existuje obrovské množstvo materiálov, ktoré je možné použiť pri renovácii miestnosti a jej dekorácii. Napriek tomu je stále najväčší dopyt po osvedčených surovinách, ktoré sú používané od nepamäti.

Jedným z takýchto najzaujímavejších a najuniverzálnejších materiálov na vytvorenie exkluzívneho dizajnu interiéru je aj kov. Dnes sa na dekoráciu interiéru používa klasické železo, medené prvky, mosadz, zliatiny ocele a iné druhy tohto materiálu.

Kvalitný nerezový drez alebo kovový regál pri stene veľa vydržia, jednoducho sa udržiavajú v čistote a zaujmú svojím nenáročným dizajnom, ktorý sa hodí nielen do industriálneho štýlu. Hlavnou zásadou pri použití takéhoto materiálu je však udržiavanie rovnováhy.

Kovy sa spravidla používajú na zónovanie miestnosti, so zameraním na dekoratívne prvky a kombináciu s inými materiálmi. Nadmerné množstvo kovu v dizajne môže naopak viesť k tomu, že miestnosť bude chladná a nepríjemná. Záleží tiež od toho, kde tento materiál použijete. Rám pevných sietí proti hmyzu z jeho zliatin bude pre vaše pohodlie v interiér počas leta len vítaný bonus.

Originálny, hygienický a pevný kameň

Ďalším vynikajúcim materiálom na zariadenie interiéru je kameň. Jeho základnou výhodou je, že krása prírodného kameňa vytvoreného prírodou presahuje možnosti ľudí veci reprodukovať. Dôležitou výhodou prírodného kameňa je tiež jeho pevnosť, trvanlivosť, odolnosť voči poveternostným vplyvom a mrazuvzdornosť, pre ktoré sa veľmi často dobre uplatňuje aj v exteriéri.

Prírodný kameň je ekologický a hygienický, pretože nemá negatívny vplyv na ľudský organizmus a navyše má baktericídny účinok, čo pri výbere pracovnej dosky do kuchyne s ostrovčekom na mieru určite oceníte. Ďalšou hodnou kvalitou prírodného kameňa je inertnosť, to znamená, že materiál nereaguje s látkami obsiahnutými v iných stavebných a dokončovacích materiáloch.

No a najlepšie na tom všetkom je, že tieto dva unikátne materiály sa výborne kombinujú s rovnako dobre známym a využívaným a nielen do interiéru vhodným drevom či sklom.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?