Vyskúšali sme: Chystáte sa do ZOO? Môžete natrafiť na davy ľudí, ale aj pár vylepšení

2.5.2021
0

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Po mesiacoch, keď bola bratislavská zoologická záhrada pre pandémiu uzavretá (presne 65 dní od 13. februára do 19 apríla) a zívala prázdnotou, do nej v súčasnosti prúdia davy ľudí. Vyskúšali sme, na čo sa máte pripraviť.

V sobotu bolo pre návštevu v ZOO doslova ideálne počasie. Vonku prakticky bezvetrie, hrialo jarné slnko, a tak sme sa sem vybrali i my. A veľmi rýchlo sme zistili, že podobné rozhodnutie urobila i polovica Bratislavy. Rodiny, ktorí si celé mesiace museli návštevu ZOO odoprieť, sa teraz zjavne snažia dobehnúť zameškané.

Už po príchode (po desiatej dopoludnia) bolo jasné, že na parkoviskách pri záhrade nezaparkujete. Prichádzajúce autá rovno pred vstupom otáčal mestský policajt. Parkovať teda musíte ďalej, ale ani najbližšie parkoviská voľné neboli, konečne sme našli miesto až oproti Cubiconu pred cintorínom. Už cestou sme videli kráčať po parkovisku k ZOO doslova celé rodiny.

FOTOGALÉRIA (Parkoviská v okolí ZOO):

Pred záhradou sa vytvoril dlhý rad, no zamestnanci sa snažia urobiť, čo je v ich silách, aby bolo čakanie čo najkratšie. Okrem toho, že ľudí navigujú aj k druhej otvorenej pokladni, na tabuľke si môžete prečítať inštrukcie, ako si zakúpiť lístky online. Pár ľudí pred nami tak urobilo a mohli ísť následne rovno k turniketom. My sme zaplatili za jedného dospelého a dve deti 17 eur (sedem eur dospelý, päť eur za dieťa).

Zdroj: ms

Rad pred vstupom do zoologickej záhrady.

Priamo v záhrade je v súčasnosti doslova plno. Ak milujete účel, na ktorý ZOO vznikli, teda aby ste si v pokoji pozreli zvieratá a čosi sa dozvedeli, zvoľte si určite iný deň ako víkend.

"Vďaka dobrému počasiu sme mali sme peknú sobotnú návštevnosť, v číslach ktorým sa naozaj tešíme, ale nie sú na prvého mája rekordné. Podobne vysoké čísla sme mali obidva dni víkendu 24. a 25. apríla. Veľmi pekné čísla návštevníkov vidíme aj počas slnečných dní cez pracovný týždeň," povedala nám riaditeľka ZOO Júlia Hanuliaková.

Zdroj: ms

​V záhrade bolo naozaj plno.

Musíte rátať s tým, že počas pandémie sa nedostanete všade. Zatvorené sú interiérové prehliadky, teda pavilón opíc či teráriá. Prístup momentálne ale nie je ani k surikatám, ktoré sa nachádzajú vonku. Naopak, v pavilónoch šeliem je v rúšku možný vstup aj do ich interiérových častí.

Zdroj: ms

​K surikatám sa nedostanete.

Zdroj: ms

​Mohli ste vidieť i medveďa Félixa, ktorý by sa po rokoch mal čoskoro dočkať väčšieho výbehu. Tento starý betónový vybudovali ešte v roku 1960.

Zdroj: ms

Leva Haldira a jeho partnerku môžete obdivovať skoro vždy, vyhovujú im práve tie miesta, na ktorých sú na očiach.

Zdroj: ms

Ako pozitívum hodnotíme, že pribudli tabuľky, z ktorých sa dozviete veci, ktoré vám možno vŕtali v hlave.

Zdroj: ms

Interiéry pavilónu opíc sú uzavreté.

Zdroj: ms

Do pavilónu opíc sa nedostanete.

Zdroj: ms

​Opice však môžete vidieť v exteriérovej časti pavilóna, kam sa vybrali tráviť čas šimpanzy i orangutany.

Pokiaľ zvyknete navštíviť bufety, v prevádzke sú takmer všetky (okrem bufetu pri nosorožcoch). Napriek veľkému počtu ľudí sa však v radoch stojí minimálne. V prevádzke sú i všetky WC, na problém sme nenarazili. Boli čisté a nechýbalo v nich ani mydlo, ani papier.

Zdroj: ms

Oceňujeme aj nové tabuľky, ktoré vám poradia pri chodníkoch, pred ktorými ste bývali v minulosti neistí, či niekam vedú.

Zdroj: ms

Vonku sú i majestátne nosorožce.

Možno povedať, že ZOO sa na znovuotvorenie pripravila celkom dobre. Pribudlo pár pozitívnych zmien, ak však tútžite navštíviť najmä jej interiérové expozície, návštevu ešte odložte.

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie