Do mesta či do prírody s úsmevom na tvári a kilometrami v kolesách

7.4.2021

Zdroj: {Mark Nazh} / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Bývate v meste a predstava preplnených prostriedkov mestskej hromadnej dopravy či kolón sa vám prieči? Skúste sa poohliadnuť po elektrických kolobežkách. Na trhu dnes nájdete veľa výrobcov, ktorí ponúkajú kvalitné kolobežky v rôznych materiálových a modelových prevedeniach.

Treba si len vybrať ten najsprávnejší model ušitý na vašu mieru a potreby. Nemusíte si na nich užívať iba cesty do práce, školy či na stretnutia, ale aj bezstarostnú jazdu po okolí na cyklotrasách.

Pre malých, aj tých väčších

Kolobežkový trend sa v dnešnej dobe už vôbec netýka len detí a neslúži ako hračka na zabavenie, a pri najlepšom aj unavenie. S veľkou obľubou tomuto trendu prepadli aj staršie ročníky, vďaka jednoduchému používaniu a údržbe. Nemusíte sa obávať prepotených máp na oblečení, pretože jazdu na elektrokolobežke máte úplne bez námahy.

Stačí len stáť, poprípade stláčať brzdy a pridávať plyn. V priemere vydrží dojazd na jedno nabitie 50 kilometrov. Takže ak bývate v menšom meste, vystačíte si s jedným nabitím aj pár týždňov. Nezabudnite zablúdiť aj k doplnkom, ako sú helmy či reflexné prvky. Napríklad taká helma nemusí byť na hlave len kvôli bezpečnosti, ale ženám pekne dokáže udržať pokope rozlietané vlasy.

 

Nezanedbajte kontroly

Ako aj pri iných dopravných prostriedkoch aj v tomto prípade platí, že sa servisu pravdepodobne nevyhnete. Servis elektrických kolobežiek je dôležitý, či pri obyčajných defektoch, ale aj výmene batérií a poškodeniach rámov. Vyberajte kvalitné servisy, ktoré vám zaručia, že ich ideálne na nejaký čas nebudete potrebovať.

Vady či defekty sa môžu stať na všetkých zariadeniach značkovo známych či menej známych. Oprava Xiaomi kolobežiek Bratislava ponúka náhradné diely a komplet servis vašich elektrických miláčikov. Nezabúdajte, že aj od tohto aspektu sa odvíja vaša bezpečnosť na ceste. Spomeňte si pred cestou na vizuálnu kontrolu, treba skúsiť brzdy, či kolesá správne sedia a poprípade aj svetlá, no najdôležitejšie sú práve brzdy.

 

Pravidlá vás neobídu ani v tomto smere

Nezabúdajte, že aj pri jazdení na takejto kolobežke je nutné dodržiavať pár pravidiel. Nie je ich priveľa, no ich nedodržiavaním si môžete privodiť problémy so zákonom, či sebe alebo niekomu inému spôsobiť zranenie. Je všeobecne zakázané viesť akýkoľvek dopravný prostriedok pod vplyvom alkoholu či omamných a psychotropných látok. Takýto dopravný prostriedok by mali využívať len osoby staršie 15 rokov, poprípade 18 rokov. Záleží od nariadení vašej obce, mesta či mestskej časti, a typu kolobežky.

Zároveň nemôžete jazdiť po chodníku veľkou rýchlosťou, toleruje sa pomalá rýchlosť s tým, že nikoho na chodníku neohrozíte.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie