MVDr. Simona Kubičková z Dr. Vet: Veterinárny lekár je často aj psychológ

18.12.2020

Zdroj: Dr. Vet

Páčil sa vám článok?

Každý, kto má domáceho miláčika vie, že bez veterinárnej starostlivosti sa zvierací spoločník nezaobíde. Tie šťastnejšie zvieratá ho navštívia len kvôli očkovaniu, tie menej šťastné počas života potrebujú aj iné nevyhnutné zákroky.

Ako si vybrať kliniku, v čom všetkom sa veterinárna starostlivosť za posledné roky zmenila a čo všetko by mohol váš psík či mačka potrebovať a vy o tom možno neviete? O tom porozprávala veterinárna lekárka MVDr. Simona Kubičková.

Mesto verzus vidiek

Domáce zvieratá na vidieku často žijú na dvore a máloktoré z nich má dovolené chodiť dnu alebo len tak vhupnúť majiteľovi do postele. Prístup ku zvieratám sa od regiónu k regiónu rôzni, no čoraz viac ľudí vníma domáce zviera nielen ako zviera, ale aj ako člena rodiny.

„Dá sa povedať, že na vidieku ľudia často k zvieratám pristupovali „iba“ ako k zvieratám. Je to prežitok z minulých čias. Keďže však už dlhšie pracujem na klinike Dr. Vet v Bratislave, viem porovnať, ako sa v posledných rokoch vnímanie zvierat v spoločnosti mení. A to k lepšiemu. Psy a mačky sú čoraz viac členmi rodiny a majitelia by im dali prvé-posledné. Ruka v ruke sa mení aj veterinárne lekárstvo ako odbor. Od veterinára sa vyžaduje komplexnejší a individuálnejší prístup, a to je presne to, čo je aj mne osobne blízke. Aj to je jeden z dôvodov, prečo je tento unikátny koncept – veterinárna klinika v nákupnom centre, komplexným riešením pre majiteľov zvierat,“ hovorí veterinárna lekárka Simona Kubičková.

Zdroj: Dr. Vet

Klinika, obchod aj salón v nákupnom centre

Klinika Dr. Vet sa nachádza na strategickom mieste – čo je veľkou výhodou tak pre miestnych klientov, ako aj klientov z blízkeho okolia hlavného mesta. Nachádza sa totiž priamo v rámci areálu obchodného centra Avion Shopping park – v samostatnej budove a s vlastným parkovaní, pričom je pohodlne dostupná aj MHD. V spoločných priestoroch kliniky sa nachádza aj známa predajňa SuperZoo, kde zvieratkám môžete zaobstarať všetko potrebné od stravy, po všetky doplnky potrebné pre dobrú starostlivosť. Ak teda skočíte po granule a zistíte, že by bolo fajn zaobstarať si tabletku na odčervenie, veterinárny lekár je hneď „za rohom“. A to doslova.

V rámci kliniky je možné objednať sa aj do zvieracieho salónu Veselá Labka, ak váš chlpáč potrebuje ostrihať. Okrem toho, že bez problémov zaparkujete, môžete si medzitým čas strávený čakaním na ambulantné ošetrenie skrátiť v kaviarni či vybavením potrebných nákupov. Práve tento koncept ľahko dostupnej mestskej kliniky v obchodnom centre, ktoré je ku zvieratám „friendly“ a môžete so svojím psíkom ísť aj do obchodu, si klienti veľmi obľúbili.

„Medzi našimi klientmi sú zväčša majitelia malých psíkov a mačiek z bytov v hlavnom meste, ale prekvapili nás aj verní zákazníci z blízkeho Rakúska, ktorí sem radi chodievajú,“ hovorí lekárka. Medzi spokojných klientov kliniky Dr. Vet patrí aj herec Juraj Bača či fitnesska Zora Czoborová. Klinika dbá o to, aby si udržala prijateľné ceny, čo ocenilo už viac ako 3000 spokojných zákazníkov. Kvalita, mladý a ambiciózny tím lekárov a sestričiek, dobrá cena a možnosť stráviť čas čakaním efektívne – vybavením potrebného nákupu v drogérii, lekárni či v potravinách, je naozaj skvelým konceptom, ktorý klinika Dr. Vet ponúka.

Kvalita je aj o prístupe

Veterinárny lekár má dvojitú úlohu, a tak to nie je hocijaký doktor. Na jednej strane musí vedieť z majiteľa zvieraťa dostať všetky podrobné informácie o zdravotnej anamnéze, prejavoch, stravovaní sa pacienta. Na strane druhej musí mať skvelé pozorovacie schopnosti, aby vedel zachytiť aj najmenší prejav ochorenia na samotnom správaní, vzhľade či pohybe zvieraťa.

Zdroj: Dr. Vet

​„Veterinárni lekári majú skvelé pozorovacie schopnosti a na základe vonkajších prejavov zvieraťa vieme odhadnúť problém. Aj keď to, čo je vidieť na prvý pohľad, nemusí byť zdanlivo hlavnou príčinou problémov. Diagnostika sa nedá robiť od dverí, takže klientov často prekvapí, že u nás v Dr. Vet vždy zvieratkám zmeriame teplotu, odvážime ich, pozrieme sa im na zúbky. Náš prístup je komplexný. Samozrejme, ak si zdravotný stav zvieratka vyžaduje vážnejšiu intervenciu, vieme majiteľa odoslať k danému špecialistovi v rámci našej siete. V Dr. Vet disponujeme základnou chirurgiou, máme laboratórium, röntgen, sono, takže všetky dôležité vyšetrenia vieme urobiť u nás.“

Zdroj: Dr. Vet

​A ktoré zvieratká patria medzi najviac zastúpenú skupinu pacientov kliniky Dr. Vet? „Našu kliniku navštevujú najčastejšie majitelia psíkov a mačiek, sem tam máme na stole aj škrečkov, morčatá či zajačikov, ktoré rodičia kupujú deťom, no na tie sa viac špecializuje moja kolegyňa,“ hovorí s úsmevom. „Ak však ku nám klient príde s hocijakým zvieraťom, vieme mu minimálne skontrolovať bežný zdravotný stav a odporučiť ho ku veterinárovi, ktorý sa na dané zvieratá špecializuje. Zohnať veterinára pre plazy či iné exotické zvieratá je na Slovensku stále diera na trhu, no vedeli by sme aspoň poradiť, kam ísť. Našou hlavnou klientelou sú teda najmä psíky a mačky,“ vysvetľuje.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?