Ste kreatívna duša, ktorá chce spolu s darčekom venovať aj kúsok seba? Stavte na ručne šité darčeky!

27.10.2020

Zdroj: OlgaKok / Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

S príchodom predvianočného obdobia sa pomaly zamýšľame nad tým, aké prekvapenie venovať pod stromček, aby potešilo a vyčarilo úsmev na tvári. Vyhnite sa nákupnému ošiaľu a naháňaniu sa za darčekmi, a vyrobte vianočné darčeky jednoducho u vás doma.

Skvelou voľbou, ako obdarovať vašich blízkych, sú originálne kúsky ručnej výroby. Takéto darčeky skutočne potešia a obdarované osoby určite ocenia vašu kreativitu a úsilie.

Dôležitá je príprava – látka a strih

Prvým krokom je plánovanie. Najskôr si dobre premyslite, komu a aký predmet chcete vyrobiť. Pripravte si predbežný nákres, či už pôjde o mäkký vankúšik, svetrík pre obľúbený hrnček alebo domáce oblečenie. Ak si nie ste úplne istí, stiahnite si hotový strih z internetu, bude vaším skvelým pomocníkom.

Následne vyberte tú správnu látku, farbu a vzor. Širokú ponuku materiálov nájdete v internetovom obchode Bubulakovo, kde sa môžete inšpirovať aj návodmi na šitie.

Darujte zimnú sadu na zahriatie

Ideálnym handmade nápadom je darovanie vianočného setu, ktorý zahreje počas celej zimy. Čo takto darovať vašim blízkym hrejivý šál, praktický nákrčník, teplú čiapku alebo zateplené rukavice?

Pre ušitie čiapky či rukavíc je najlepšou voľbou materiál alpenfleece, ktorý je veľmi hebký a príjemný na dotyk. Jeho hlavnou výhodou je perfektná hrejivosť, ktorá je zabezpečená vďaka jemnému fleecu.

S týmto teplým materiálom a vaším vianočným darčekom si zimu zamiluje naozaj každý.

Cenné skúsenosti s ihlou

Ak už vašimi rukami čo-to prešlo a s ihlou viete obratne narábať, potom môžete siahnuť aj po trochu náročnejších kúskoch. Zaujímavým nápadom môže byť patchworková deka či obliečky na vankúše.

Nech už si zvolíte akýkoľvek darček, kreativite sa medze nekladú. Vaši blízki sa ručne vyrobeným darčekom dozaista úprimne potešia.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?