Lepší výkon, vyššia bezpečnosť a minimálne riziko znečistenia

16.9.2020

Zdroj: iQoncept/Shutterstock.com

Páčil sa vám článok?

Áno, aj tak by sa dala pomenovať moderná doprava 21. storočia, pomocou ktorej zabezpečujeme nielen naše podnikanie, ale chod celej spoločnosti. Žiaľ, často to ostáva iba pri slovách a v praxi sa veľa zmien k lepšiemu neurobí. Vy to ale môžete zmeniť a prezentovať seba a svoju firmu nielen komplexnými profesionálnymi službami, ale aj politikou podnikania, ktorá myslí okrem ziskov a výkonu aj na naše životné prostredie.

Máme pre vás tri dôležité správy, na základe ktorých môžete vylepšiť nielen meno svojej firmy, ale aj výkon zariadení, pomocou ktorých dosahujete pri práci potrebný výkon.

Repas DPF filtra

Automobilová doprava hrá v živote moderného človeka obrovskú úlohu. Poslúžila pri osídľovaní,  šírení diaľkového cestovného ruchu, pri územnej decentralizácii priemyslu a sektoru služieb. Spolu s týmito výhodami však prichádza aj jedno nemalé riziko. Znečistenie ovzdušia a životného prostredia.

Ročne sa do atmosféry z výfukových plynov dostanú stovky miliónov ton škodlivých látok. Nepríjemné je aj zaťaženie prostredia hlukom a úbytkom poľnohospodárskych pôd, ktoré musia rozvoju dopravnej infraštruktúry ustúpiť.

Dobrou správou ale je, že znečistenie ovzdušia už môžeme aspoň z časti eliminovať. Pomocou inštalácie špeciálneho filtra v aute s dieselovým motorom. Nevýhoda je v tom, že jeho funkcie a výkon v priebehu používania vozidla klesajú a majiteľ auta musí časom premýšľať o jeho výmene.

Náklady na nový originálny filter môžu byť ale obrovské. Po druhé, výmena vždy nezaručuje, že to isté sa nestane s novým filtrom, pretože filter môžete vymeniť, ale neodstránite príčinu jeho poruchy. To má potom za následok nové náklady na opravu senzorov a ďalších komponentov.

Profesionálne čistenie a kompletný repas DPF filtra by vám ale mohol ušetriť nielen peniaze, ale aj čas a zvýšiť výkon motora. Potrebujete k tomu profesionálov, ktorí tento úkon vykonávajú s pomocou prístrojov, ktoré sú overené Slovenskou legálnou metrológiou.

Vyladenie riadiacej jednotky pre kamióny

Všetky moderné automobily sú vybavené aj riadiacou jednotkou motora (ECU) alebo počítačom, ktorý ovláda všetky aspekty činnosti motora, kam patrí napríklad zmes vzduchu a paliva, časovanie zapaľovania, vstrekovače, reguláciu zosilnenia a iné. Ak je z dôvodu lepšieho výkonu, krútiaceho momentu, flexibility a palivovej efektívnosti nutné tieto veci zmeniť, hovoríme o ladení alebo oprave dôležitej riadiacej jednotky pre kamióny alebo osobné autá.

Aj tu je však pre vašu maximálnu spokojnosť a profesionálne odvedenú prácu potrebné tieto veci nechať radšej na odborníkov. V závislosti od motora a značky vozidla je dôležité k tomuto procesu pristupovať naozaj zodpovedne. Len potom môžete od auta očakávať požadované zlepšenie a výkon.

Kvalitnejšie brzdové kotúče

K nesporne dôležitej súčasti vozidla, ktorá zabezpečuje jeho bezpečnú prevádzku, patria aj brzdy. Rovnako ako celé auto, aj tento systém je zložený z množstva ďalších dôležitých súčiastok, ktoré svojimi funkciami a kvalitou musia do seba zapadnúť a zaistiť vozidlu potrebný výkon.

V prípade brzdového systému sú to kvalitné brzdové kotúče, ktoré sú počas plnej prevádzky vozidla vystavené veľkému treniu. Ak si preto chcete poistiť výkon svojho vozidla aj v tomto smere, nezabudnite si vybrať overeného dodávateľa kvalitných bŕzd alebo brzdových kotúčov v tej najlepšej značke.

Všetky tieto spomenuté doplnky sa postarajú o lepší výkon a bezpečnosť auta i čisté prostredie, ktoré je súčasťou našej existencie a najlepším ukazovateľom vyhliadok do budúcnosti. Tak na to pri využívaní áut určite myslite.

​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?