Ochutnali ste už leto? Na Pláži Staré Mesto si ho užijete aj tento rok!

14.8.2020

Zdroj: JTRE

Páčil sa vám článok?

Dlhodobo nevyužívané pozemky medzi Starým mostom a parkoviskom Osobného prístavu, ktoré sa aj vďaka podpore developera JTRE premenili na štýlovú mestskú pláž, lákajú aj tento rok množstvo návštevníkov. Príjemný výhľad na Dunaj a lesy na petržalskej strane, plaviace sa výletné lode a prepojenie s nábrežnou promenádou v zóne Eurovea City vytvárajú aj tento rok pohodovú atmosféru v centre hlavného mesta.

Bratislava v súčasnosti rastie a mení sa viac než kedykoľvek predtým a pretvára priestor niekdajšej industriálnej zóny v okolí Pribinovej a Mlynských nív na modernú štvrť, ktorá preberá rolu spoločenského a kultúrneho centra mesta. Dominovať jej bude prvý slovenský mrakodrap Eurovea Tower, ktorý spolu s ďalšími unikátnymi architektonickými dielami v spojení s humánnym urbanizmom španielskej architektky Beth Galí definitívne zmení pohľad na Bratislavu. Už v blízkej budúcnosti bude dokončená prvá časť komplexu Sky Park z pera Zahy Hadid a očakáva sa aj budovanie ďalších etáp Klingerky. Územie dopĺňajú kancelárske budovy pozdĺž Mlynských nív spolu s odloženou Stanicou Nivy. V blízkej budúcnosti pribudne aj ďalšie predĺženie najnavštevovanejšej časti dunajského nábrežia v hlavnom meste.

Spýtali sme sa výkonného riaditeľa JTRE Pavla Pelikána, prečo sa rozhodli opäť podporiť projekt Pláž Staré Mesto. „Dunaj a jeho nábrežia sú veľkou devízou Bratislavy. Tento potenciál je stále málo využívaný. Chceme vytvárať podmienky, aby mohli Bratislavčania žiť viac v spojení so svojou riekou. Pláž Staré Mesto je výbornou príležitosťou, ako znovu nájsť toto spojenie a preto sme sa rozhodli podporovať tento výborný projekt pri Dunaji,“ hovorí Pavel Pelikán.

Zdroj: Eurovea

​Pláž Staré Mesto tvorí reštaurácia, oddychová časť s ležadlami, ihrisko pre deti a informačný point Eurovea City pre verejnosť, kde sa záujemcovia dozvedia viac o štvrti, ktorá vzniká v bezprostrednom spojení s riekou Dunaj. V súvislosti s koncepciou rozvoja nábrežia Pavel Pelikán dodáva: „Pevne verím, že rozšírenie Eurovea už v roku 2022 prinesie predĺženie nábrežia v štýle, ako si ho Bratislavčania a všetci návštevníci mimoriadne obľúbili.“

Pláž Staré Mesto, ktorá ponúka svieže letné drinky, ľahkú letnú kuchyňu a príjemné posedenie pod slnečníkom doplnené o večerný tanečný a hudobný program, obohacuje a dotvára najnavštevovanejšiu mestskú promenádu už tretie leto. Zrelaxujte sa, poseďte si s priateľmi či rodinou a vychutnajte si jedinečnú atmosféru zapadajúceho slnka pri Dunaji.

Mestská pláž je otvorená denne od pondelka do nedele od 10.00 do 21.00 hod.

Zdroj: JTRE

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?