Nové Domino chce konečne ukončiť traumu chátrajúcej stavby - o jeho podobe môžete teraz rozhodnúť aj vy

1.7.2020

Zdroj: SUBCENTRO

Páčil sa vám článok?

Developer ponúka kompromisný návrh zmenšeného objektu. Chátrajúci železobetónový skelet rozostavaného bytového domu môže po ôsmich rokoch prestať hyzdiť lokalitu na Jasovskej ulici v Petržalke. Developer prichádza s návrhom projektu Nové Domino, ktorý rešpektuje požiadavky kritikov a chce byť prijateľným kompromisom pre všetkých.

Roky opustený rozostavaný objekt osobitne irituje obyvateľov susediacej bytovky. Priťahuje asociálov, kazí dojem z príjemného bývania a znižuje tak cenu bytov v okolí. „Tento stav nevyhovuje nikomu. Naše riešenie ho môže ukončiť, zvýšiť estetickú i funkčnú hodnotu lokality a kvalitu i hodnotu bývania v nej,“ hovorí zástupca developera, spoločnosti Subcentro, s.r.o. Milín Kaňuščák.

Podstata riešenia, ktoré developer predstavil obyvateľom dotknutej lokality i verejnosti, spočíva v úpravách, ktoré vychádzajú v ústrety požiadavkám a pripomienkam.

Zdroj: SUBCENTRO

Bytový dom Nové Domino by mal byť v každej časti nižší o jedno celé podlažie. Nebude tak tieniť susednej bytovke, ani brániť vo výhľade z jej okien do otvoreného zeleného priestranstva. „Navyše, obyvateľom bytovky sa naskytne z okien pohľad na zelené strechy Nového Domina porastené vegetáciou,“ avizuje Milín Kaňuščák. Hranica objektu Nové Domino sa posunie o 3,5 metra ďalej od bytovky Jasovská, čo zvýši odstup od existujúcej zástavby a zväčší priestor medzi budovami. Existujúce parkoviská nebudú zahusťovať ďalšie autá, pretože Nové Domino bude mať dostatok vlastných parkovacích miest.

Developer pripomína, že pozemok, na ktorom stavba stojí, je podľa platného územného plánu určený na bývanie. Na pozemok je vydané právoplatné územné rozhodnutie, ktoré nie je možné zrušiť. Znamená to, že investor sa vždy bude snažiť zveľadiť túto lokalitu výstavbou vhodného bytového domu - či už to bude Nové Domino, alebo iná stavba. „Preto veríme, že náš návrh bude prijatý ako férové kompromisné riešenie, ktoré pomôže všetkým v lokalite lepšie bývať,“ dodáva Milín Kaňuščák.

V súčasnosti je otvorená možnosť zasielať prípadné námety a podnety na úpravy alebo vylepšenia nového projektu a jeho bezprostredného okolia, prostredníctvom prebiehajúcej ankety. 

Všetky potrebné informácie o projekte ako aj ankete sú na stránke www.novedomino.sk.

Zdroj: SUBCENTRO

Zdroj: SUBCENTRO

Zdroj: SUBCENTRO

​​_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

PR - sponzorovaný obsah
Páčil sa vám článok?