6 hlavných výhod MBA pre vašu kariéru

18.10.2019

Zdroj: Shutterstock/SC

Páčil sa vám článok?

(pr) Vzdelanie zvyšuje váš ľudský kapitál a oslobodzuje ducha. Získavate ním teoretické poznatky, ktoré je potom možné dobre uplatniť aj v praxi.

Pokiaľ sa však rozhodnete pre niečo ešte hodnotnejšie, odporúčame vám štúdium MBA.

Snaha a vytrvalosť z vašej strany sa cenia! Ak ste však pripravení vyvinúť úsilie na dôkladné štúdium a učiť sa od najlepších profesionálov, program MBA vám pomôže zmeniť vašu kariéru a poskytne vám v porovnaní s konkurenciou nasledujúce kľúčové výhody.

  1. Budú vás brať vážne

MBA diplom napovie zamestnávateľom viac než by ste si mysleli. Vďaka nemu veľmi dobre vedia, že ste vo svojom odbore plne kompetentní a máte všetky vlastnosti, ktoré sú potrebné pre úspech v podnikaní. Veď až 93 % zamestnávateľov považuje podľa výskumu spoločnosti MEDIAN štúdium MBA na medzinárodnej vzdelávacej inštitúcii European School of Business & Management (ESBM) za vysoko kvalitné.

MBA titul o vás jednoducho prezrádza, že ste vo svojom odbore uznávaným špecialistom, na ktorého sa môžu všetci spoľahnúť. V obchodnom svete predsa nie je na rozsiahle plány a zdĺhavé rozhodnutia čas a všetko sa musí robiť rýchlo a na základe minimálneho množstva informácií. Teda na základe poznatkov z praxe. No a práve MBA titul vám v tomto smere zaručuje najväčšiu profesionalitu a spoľahlivosť.

  1. Učíte sa od najlepších

Podľa výskumov agentúry MEDIAN až 91 % absolventov tohto štúdia získalo počas vzdelávacieho procesu hodnotné obchodné a pracovné kontakty. Lepšie finančné ohodnotenie alebo prácu získalo do dvoch rokov od ukončenia štúdia až 87 % absolventov.

Prečo? Veci štúdia sa tu riešia na medzinárodnej úrovni. Začínate sa tu oboznamovať s top manažérmi a budúcimi zamestnávateľmi, ktorí vám môžu určiť priebeh vášho kariérneho postupu na veľa ďalších rokov.

Každý absolvent programu MBA na ESBM sa tak stáva súčasťou medzinárodného spoločenstva absolventov, ktorí si navzájom pomáhajú pri hľadaní nových zaujímavých projektov a zdieľajú medzi sebou exkluzívne informácie. Táto prax vám umožní ukázať sa v popredných svetových spoločnostiach, vďaka čomu máte v budúcnosti lepšie šance na získanie lukratívneho miesta alebo založenie vlastnej firmy.

  1. Objavíte v sebe nové osobné vlastnosti a naučíte sa, ako ťažiť zo svojich zásluh

Osobné vlastnosti ako vodcovstvo, spoločenskosť a zodpovednosť sa na vysokých školách učia zriedka. U absolventov MBA na ESBM je to však samozrejmá a nevyhnutná prax. Vďaka týmto výhodám, ktoré nie sú na prvý pohľad viditeľné, sú absolventi tejto školy vždy v predstihu pred konkurenciou a dosahujú kariérne výšky, na ktoré ostatní nemajú. Nakoniec uznajte sami.

95 % absolventov dospelo k jednotnému záveru, že vďaka tomuto typu štúdia získalo lepšie predpoklady na sebarealizáciu v práci aj vo vlastnom podnikaní.

  1. Váš plat bude stúpať

A logicky to vyplýva z predchádzajúcich odsekov.  Úroveň platov a prémií absolventov MBA počas ich kariéry rýchlo rastie. Veď až 93 % absolventov (podľa výskumov agentúry MEDIAN) potvrdilo, že počas štúdia MBA rozšírili svoje podnikanie a navýšili obrat.

Ešte pôsobivejšia mzda bude na vás čakať, ak sa vám podarí získať prácu v niektorej z uznávaných spoločností, ktorej vedúci manažéri vám počas štúdia odovzdávali svoje praktické a tie najlepšie  skúsenosti.

  1. Titul MBA získate za jeden rok

 Veľmi veľkou výhodou tohto štúdia je aj fakt, že vysnívaný a medzinárodne uznávaný titul MBA od European School of Business & Management dostanete za obdobie dvanástich mesiacov. Ideálna dĺžka štúdia a získania potrebných vedomostí pre tých, ktorí potrebujú dobre hospodáriť nielen s financiami, ale aj so svojím časom.

  1. Študovať môžete aj online

 Štúdium MBA akejkoľvek špecializácie je možné na ESBM začať kedykoľvek v priebehu roka. Výukový proces je postavený na platforme, ktorá zahŕňa kombináciu online štúdia s interaktívnymi seminármi. Po celú dobu štúdia majú študenti ESBM prístup do moderného e-learningu, ktorý obsahuje všetky študijné materiály a veľa ďalšieho. Veď cez internet sa dá dnes robiť takmer všetko, tak prečo ho  nevyužiť aj na jednoduchú formu štúdia MBA online - na European School of Business & Management.

Vďaka tejto možnosti je vzdelávanie časovo flexibilné a prijateľné aj pre najviac vyťažených majiteľov podniku, ktorí sa týmto spôsobom rozhodli investovať do svojho ľudského kapitálu.

Páčil sa vám článok?