Do sveta jazdného výkonu vstúpil Mercedes-AMG A 35 4MATIC

19.10.2018

Zdroj: MCBA

Páčil sa vám článok?

(pr) Portfólio základných modelov značky Mercedes-AMG rozširuje úplne nový A 35 4MATIC (kombinovaná spotreba 7,4 až 7,3 l/100 km) s náhonom na všetky kolesá.

Mercedes-AMG A35 4MATIC je poháňaný novo vyvinutým dvojlitrovým štvorvalcom (225 kW/306 k; 400 Nm) preplňovaným twin-scroll turbodúchadlom, s variabilným ventilovým rozvodom, inteligentným teplotným manažmentom a zníženým vnútorným trením. Jazdné výkony na úrovni športového vozidla (zrýchlenie 0-100 km/h za 4,7 sekundy) a špecifický dizajn posilňujú príslušnosť A 35 4MATIC k rodine vozidiel orientovaných na vysoký výkon.

Zdroj: MCBA

​Agilitu a dynamiku nového modelu zvyšuje dvojspojková prevodovka AMG SPEEDSHIFT DCT 7G so sériovou funkciu RACE START. Sériový náhon na všetky kolesá AMG Performance 4MATIC plynulo variabilne prenáša hnaciu silu od náhonu na čisto predné kolesá až po rozdeľovanie v pomere 50 ku 50 medzi obe nápravy. Päť jazdných programov AMG DYNAMIC SELECT umožňuje charakteristiky jazdy vozidla od komfortnej až po dynamickú, čomu sa prispôsobujú odozvy motora i prevodovky. Adaptívne nastaviteľné tlmenie ponúka tri režimy regulácií podvozka, od zvýraznenia komfortu až po športovo orientované. Vysokovýkonná brzdová sústava zabezpečuje stabilné spomalenie a krátke brzdné dráhy.

Zdroj: MCBA

​Dokonalé ovládanie zabezpečuje nová generácia volantov AMG s integrovanými dotykovými tlačidlami. Vozidlu nechýba inovatívna koncepcia obsluhy a zobrazovania multimediálnym systémom MBUX s pokrokovým ovládaním hlasom. Pre A 35 4MATIC je na želanie aj virtuálny pretekársky inžinier AMG Track Pace.

Viac informácií o značke Mercedes-Benz nájdete na: www.mercedes-benz.sk a www.motor-car.sk

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie