Tri znaky, že pracujete na správnom mieste.

25.7.2017

Zdroj: b1

Páčil sa vám článok?

(pr) V práci trávime veľkú časť nášho produktívneho života. Je preto dôležité, aby bol tento čas využitý a prežitý čo najlepšie. Tu je pár základných znakov, ktoré vám napovedia, či je vaša práca tou správnou.

Práca, ktorú zvládate bez väčšej námahy

Hovorí sa, že ak niečo máme radi – robíme to často a robíme to aj dobre. Prvým kritériom je teda to, či svoju prácu zvládame bez väčších stresov a neistoty. Úplne ideálne by bolo živiť sa tým, čo nás naozaj baví. Ak aj nemáme svoju vysnívanú prácu, je dôležité uistiť sa, že svoju prácu zvládame na profesionálnej úrovni. Inak je čas poobzerať sa po inej pracovnej ponuke.

Kolektív, peniaze a pracovné prostredie

Druhým, nemenej podstatným znakom toho, že sme na správnom mieste sú peniaze, kolegovia a vhodné pracovné prostredie. Ideálne je, ak všetko nájdeme takpovediac v jednom balíku. Spolupracovníci, na ktorých sa môžeme spoľahnúť, bezpečné pracovné podmienky a adekvátna odmena. Ak niečo z toho chýba, skôr či neskôr pôjdeme inam.

Stabilita  a možnosť profesného rastu

V dnešnej dobe sa technológie rozvíjajú naozaj veľmi rýchlo a pri práci to platí dvojnásobne. Či už pracujeme v administratíve, výrobe alebo službách – musíme sa permanentne vzdelávať a rásť. Má to však aj svoje výhody. Pracovné skúsenosti a schopnosť stále sa učiť nás môžu dostať na nové a zaujímavejšie pracovné miesta.

Nikdy nie je neskoro na zmenu. Často však máme len dve možnosti: zmeniť pracovné podmienky alebo zmeniť prácu.

 

Páčil sa vám článok?